Test av GI-boxen

Förra veckan testade jag sex rätter från GI-boxen. Det är en tjänst där du får färdiglagad (fryst) mat hem. Maten är framtagen och anpassad enligt GI-metoden, vilket innebär att kolhydraterna tas upp långsammare och du håller dig mätt längre. Kcal innehållet är runt 500 kcal och fettinnehållet lågt. Du kan välja att beställa 10, 20 eller 40 måltider (det finns 10 st olika maträtter) och priset är Small (10st) 695 kr, Medium (20 st) 1195 kr och Large (40 st) 1995 kr.

Syftet med GI-boxen är (som jag tolkar det) främst viktminskning och 500 kcal är för lite energi för mig. Jag tyckte ändå att jag blev relativt mätt, vilket berodde på att det var lite matigare kolhydrater som vildris, baljväxter och matvete. Rätterna var överraskande goda, framförallt linsgrytan och och chicken red curry. Jag tyckte att maten kändes fräsch fast att den varit djupfryst. Något jag inte gillade var att det inte framgick varifrån köttet/kycklingen kom från. För mig är det viktigt att äta svenskt kött.

GI.boxen passar bra för den som vill ha koll på kcal. Tycker också om att det finns en helhetssyn på kosten då man dagligen får mail med antingen frukost/mellanmålstips eller råd hur man kommer igång med träningen eller hur man ska tänka med kosten under helgen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras