SMART PLANERING Kost- och Träningsdagbok

Sedan jag började träna med en tränare har jag haft bra koll på min träning, varje vecka fyller jag i min rapport excel och utöver det registrerats min träning automatiskt via STRAVA. Dock har jag saknat att för hand skriva ned min träning, det blir på något sätt lättare för mig att skriva ned känslorna kring passet. Jag har under en tid testat att registrera min träning analogt med en helt vanlig träningsdagbok, den jag har kört med heter SMART PLANERING kost och träningsdagbok.

Fördelen med att skriva ned vad, hur och varför jag tränat är att jag lättare kan följa mina framsteg och förstå helheten kring min träning. I dagboken får jag även reflektera kring hur jag ätit, sovit, vad som varit roligt under dagen mm.

Träningsdagboken uppmuntrar till att vilja föra bra val i vardagen.

Passar på att stretcha samtidigt…Jag tycker inte att det är viktigt att räkna kcal, för mig är helheten viktig att jag äter grönsaker, protein och kolhydrater i samband med träning.Gillar avsnittet till vänster där jag ska fundera på vad som var roligt och vad jag är stolt över.

Här går det att vara ännu mer detaljerad i form av att ange vikter, antal reps och set. Jag hade fokus på att lägga på mycket i knäböj och kommer att komma ihåg mitt nya personbästa. Nästa gång kör jag 70 kg men bara 6 reps.

Under våren kommer jag att tävla ut träningsdagböcker, både under #LöparLördagDeluxe och Vårusetträningspassen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras