Välgörenhetspass Springhjälpen den 27 maj

Sveriges radio, Radiohjälpen och SVT anordnar för andra året Springhjälpen ett projekt som både vill bekämpa den akuta hungern i världen samt få fler människor i rörelse.

Under våren har jag varit träningsexpert och tipsat om hur fler kan komma igång med träningen i vardagen. För att göra ett extra avtryck anordnar jag tillsammans med Louise Carlén känd från Biggest Loser 2015 ett välgörenhetspass den 27 maj. Passet hålls på Borgsmo IP och går ut på att springa så många varv som möjligt under 1 timme.

Målet är att komma upp i 8 mil, lika långt huvudloppet som SVT-profilen Anne Lundberg, skidstjärnan Anna Jönsson Haag, komikern Özz Nûjen och P4 Kalmars Johan Signert springer den 30 maj.

Eftersom det är en 400 meters bana kommer vi att locka många människor, vuxna som barn till passet, vi har startat en digital bössa och kommer även att sälja lotter där hela summan går till Radiohjälpens kamp att minska på svälten.

Alla som spishar valfri summa till vår bössa kommer att få en startplats till Söderköpings Stadslopp den 19 juni. Dessutom bjuds du på dryck från Lohilo och har chans att vinna en startplats till dig och 3 andra till Norrköpingsstafetten den 5 juni (hela 10 st av er vinner 4 startplatser inkl picnic).

R2P tävlar ut ett 10 ggr kort, NTC 3 månaders träningskort och Helhetshälsan tävlar också ut ett 3 månaders träningskort.

Fler priser är på gång så håll utkik på @elminasaksi och i vårt facebookevenemang.

Läs mer på: https://sverigesradio.se/springhjälpen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg