Vinterlöpning i april

Egentligen har jag längtat efter vår efter den här vintern. Som Östgöte är jag inte van med så mycket snö och kyla som vi haft i år. Men under de vackra påskdagarna har jag helt glömt bort min vårlängtan. När det är soligt och vindstilla gör det inte så mycket att det är -14.

På mitt program har det som tur är inte stått att jag ska avverka ett visst antal km, utan tid hur länge jag ska vara aktiv. För det har inte blivit så många km här, även om snön är ganska packad.

Påsken är verkligen bäst här i fjällen, mycket pga ljuset. På jullovet men även sportlovet är det lite stressigt att hinna ut på eftermiddagen innan det blir mörkt. Jag prioriterar sömnen här och tar sovmorgon nästa varje morgon. Hemma vaknar jag av mig själv mycket tidigare så det känns välbehövligt att sova ikapp.

De tuffa träningspassen här blir av förklarliga skäl backintervaller. I måndags blev det 3 st tabatas (8x20s x3) och det kändes som om lungorna skulle spricka. Det är lite som att ta två steg fram och ett tillbaka så jag hinner inte så långt på den tiden. Men jag visste att intervallerna skulle räcka för att komma upp så pass att jag skulle få njuta av den vackra utsikten och det blev lite lättare mentalt.

Imorgon väntar veckans andra backintervallpass, det blir långa intervaller uppför berget intill. 70s x 10. Lite tuffare än måndagens pass…

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras