Vemdalsskalet sportlovet 2019

Vilken kontrast att åka upp till fjällen. Vi lämnade Norrköping i 12,5 grader förra lördagen och vaknade upp till-8 på söndagen i Vemdalen. Resan upp var ingen rolig historia för vår äldste som som fick vinterkräksjukan strax innan Södertälje. Då var det bara 7 timmar bilresa kvar..

På söndagsmorgonen mådde fler illa och även om jag inte drabbades fullt ut var jag sänkt, illamåendet övergick till feber men efter 12 timmars sömn var jag någorlunda återställd. Så pass att jag kunde ta ett lugnt längdpass.

Jag hade en utmaning under veckan, som fick skjutas en dag. Ett Bodybalancepass om dagen. jag har ungefär 8 olika releaser nedladdade så jag kan variera mig. På tisdagen var jag pigg nog att köra ett lite tuffare pass. Tisdagar springer jag med Tjalve och därför bestämde jag mig för att köra samma upplägg som de skulle göra på kvällen. 3 x 1000 m och 6 x 500 m. Farten var inte så hög då vägarna var snöiga.  Under sportlovet brukar jag i regel springa varannan dag och åka lång varannan dag. Spåren var fina men jag hade slarvat med fästvallan…Bra träning.Varje dag åker vi utför, men sällan längre än 3 timmar. Fotot ovan är taget på fredagen, det var -5 och regnade (!). Tittar du noga ser du att jag har ett islager på jackan. 

Veckans tuffaste pass körde jag på torsdagen, 4 tabataomgångar uppför ett berg. Det var kallt men solen skymtade igenom så det kändes helt okej.Veckans bästa löppass körde jag på lördagsmorgonen, innan stugstädning och hemfärd. 25 min rätt uppför ett berg och sedan, belöningen utsikt och utförslöpning i hög snö.

Det blev en hel del vila också. En eftermiddag kunde vi sitta ute i solen.

Alla dagarna spelade vi monopol, ett perfekt spel där alla i familjen kan vara med.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras