Gårdagens tuffa med intensiva backpass på löpband

Jag gillar att det går att variera löpningen. Igår var jag tidspressad och valde att köra veckans backpass på löpband. På löpband går det att spara tid då jag inte behöver springa nedför (-:

Sen är det inte jättelätt att springa på is/snömodd.

Efter 10 min uppvärmning ställde jag in bandet på 8 % lutning och ökade hastigheten till 5:00 tempo. I första omgången körde jag 6 st reps på 45 s. Vilade 15 s genom att stå bredvid bandet. För varje repetition ökade jag tempot något.

Därefter vilade jag i 3 min genom lugn jogg utan lutning. Därefter var det dags att luta bandet ännu mer. Jag höjde till 9,5 % lutning och körde alla repetitioner på samma hastighet, ca 4:53. Tanken var att öka hastigheten men jag var helt slut så fokus blev istället att orka hela 45 s. Precis som första omgången körde jag i 6 x 45 s med 15 s vila. Efteråt varvade jag ned i 5 min och var klar på 30 min.

Tips på ett annat löppass får du här

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg