Nytt samarbete med LOHILO

Det finns forskning på att löpare som tar koffein och BCAA tillskott kan prestera bättre, därför är jag numera glad över att vara ambassadör för LOHILO

Det är få tillskott som verkligen har effekt, men ett som har många positiva effekter för uthållighetsidrottare är koffein. Dessa prestationshöljande effekter beror på ett ökat adrenalinpåslag, ökad hjärtfrekvens och därmed puls, mental pigghet samt ökad frisättning av fria fettsyror. Dessutom sparar du på glykogenet i musklerna och det tar längre tid innan du väggar. Tänk dock på att halveringstider för koffein är 6 timmar så är du känslig undvik att ta tillskottet för nära inpå natten.

BCAA (branched-chain amins acids) kallas även för grenade aminosyror och är essentiella aminosyror vilket betyder att kroppen inte själv kan tillverka dem utan vi måste få i oss dessa via maten. I första hand kanske man förknippar dessa med muskeluppbyggnad då de kan stimulera muskelsyntesen men även jag som långdistanslöpare har nytta av tillskott av BCAA då de hjälper till vid återhämtningen efter träning, stärker immunförsvaret och motverkar träningsvärk. Dessutom tyder mycket på att BCAA kan motverka mental trötthet. Detta beror på att BCAA i samband med träning hämmar utsöndringen av signalsubstansen serotonin vilket är ett hormon som hjälper oss att slappna av, något vi såklart inte vill under en prestation. BCAA hjälper till att hålla fokus och det kunde jag verkligen behöva under dagens långpass, 3,5 timmars löpning tog på krafterna både fysiskt och mentalt.

LOHILOS drycker är välsmakande vilket såklart är ett stort plus och jag tycker att det känns jättekul att vara ambassadör.

Om du vill ha 15 % rabatt på sortimentet kan du använda min kod:

Just nu är det även 30 % rabatt på hela flak (så du får dubbelrabatt)

LOHILO syns ofta i samband med mina event, bl a VikboVändan i lördags och Springhjälpen innan sommaren.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras