Samarbete med InvisibleShield- Hur jag använder mobilen i min träning

Mobilen är viktig för mig på många sätt och vis. Min träning blir t ex lite roligare. Dessa appar använder jag flera gånger i veckan.
Suunto, här har jag koll på min träning. Även om min tränare vill ha in träningspassen via Excell så förs all info via Bluetooth så att jag kan få en överblick.
Jag kommer inom kort börja använda pulsbälte istället så att min pulsmätning blir mer exakt. Ovan är från morgonens lugna distanspass så bpm är missvisande. Jag går dock mer på känsla än puls då jag känner min kropp rätt väl.
En annan app som reggar min träning är Strava. Det jag gillar mest med den är att hitta segment (sträckor) och att tävla mot andra på samma segment. När jag vet att jag springer på ett segment blir det lättare att öka farten. Att se var andra sprungit inspirerar mig till att ta nya vägar.
Jag tittar ofta in på SMHI appen inför mina löprundor, förr klädde jag mig alldeles för varmt under de kalla månaderna, nu har jag sällan mer än två lager. Vid temperaturer runt nollan har jag ofta underställ under en fodrad löparjacka. Numera finns det varmare tights också så jag slipper underställsbyxor. Vädret den kommande veckan innebär en tunn långärmad tröja och tights. Blåser det tar jag en tunn löparjacka över. Temperatur under 5 grader innebär tunna vantar för mig.
När jag springer lugnare pass föredrar jag att lyssna på en pod. Här är några av mina favoriter. Ibland lyssnar jag även på ljudböcker men inte just nu.
Vissa dagar föredrar jag musik, blir nästan alltid house och dance, musik som gör mig glad. Under intervaller kör jag ofta med musik, det gör passet lättare.
En annan viktig app för mig, främst under styrketräning är UltraTimer. Här kan jag bestämma hur känga intervallerna ska vara och vilket slutljud/startljud de ska ha. När jag är oinspirerad till styrka bestämmer jag 15 övningar som jag skriver ner, jag kör dessa i 45 s vilar 15 s innan jag upprepar en gång till. Rätt ”snabbt” har jag genomfört 30 min.
När jag styrketränar spelar jag ofta in #övningsvideo till PT kunder eller till IG. Jag redigerar filmerna i iMovie.
Eftersom mobilen är med på det mesta är den i riskzonen, hur lätt är det inte att tappa den och spräcka skärmen. Det har hänt mig många gånger. InvisibleShield, ett ZAGG-företag introducerade nyligen Glass Elite VisionGuard+ som består av härdat glas som är fyra gånger starkare än traditionella glasskärmskydd. Skyddet har även en integrerad antimikrobiell funktion, tydligen är ju mobilen full av bakterier.
Glass Elite VisionGuard+ har också Eyesafe-teknik för att skydda ögonen mot de skadliga effekterna av exponering för synligt blått ljus (HEV). InvisibleShields VisionGuard-filter filtrerar bort det blåa ljuset från skärmar och därmed minskas risken att påverka ögonens hälsa negativt. Det blå ljuset kan även påverka sömnen negativt.
För den som vill skydda sin produkt finns nu en ny tjänst på MediaMarkt där skyddet skärs till utifrån produkten så att skärmskyddet sitter perfekt oavsett om det är platta, klocka, mobil eller kamera.

Detta inlägg görs i samarbete med InvisibleShield, ett ZAGG-företag

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.