Test av Polar Ignite 2

Jag har testat Polar Ignite 2, en GPS klocka som inte bara håller koll på hur långt och snabbt jag springer utan även ger mig vägledning för träning, sömn och återhämtning. Jag kan även lägga till funktioner som musikkontroll, väderprognos och pushnotiser för att få ytterligare mervärden. jag gillar att ha koll på vädret så den funktionen såg jag snabbt till att lägga till!

Klockan är väldigt lätt och det fina rosa armbandet är mjukt och följsamt. Jag som har smala handleder tycker att det är viktigt att ha en liten klocka som inte skaver.

Polar Ignite 2 använder Polar Precision Prime™ sensorfusionsteknologi som mäter pulsen från handleden. Det innebär att optisk pulsmätning kombineras med annan sensorteknologi för att räkna bort alla rörelseartefakter som kan störa pulssignalen och ge osäkra avläsningar.

Nightly Recharge™ mäter återhämtningen under natten och visar hur väl jag återhämtar mig efter dagen. Det känns bra att hålla koll på sömnen för att få ut så mycket som möjligt av träningen.I appen Polar Flow kan jag enkelt analysera träningspasset efteråt, här kan jag även få tips på hur jag ska träna då träningsguiden FitSpark™ ger mig dagliga träningsupplägg som matchar återhämtningsnivå och träningshistorik. Perfekt om du inte har en tränare!

Polar Ignite 2 är en vattentålig klocka så regn samt svett inga problem!

Batteritiden är bra, upp till 5 dagar i klockläge med kontinuerlig pulsmätning,

Väljer du att ha klockan i energisparläge räcker batteriet upp till 100 timmar.

Jag gillar den rosa färgen, klockan finns även i champagnefärg eller svart. Det finns hela 15 olika färger på armbandet, bl a ett glittrigt som jag blir sugen på att köpa.

 

4 kommentarer
    1. Hej

      Mitt första intryck är att den var mer exakt än mina tidigare klockor. Behöver dock springa lite mer Intervaller innan jag kan ge ett bättre svar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg