Göteborgsvarvet med ett resultat

2 dagar efter att Göteborgsvarvet var över fick jag äntligen min tid svart på vitt, ett pers med 19 sekunder. 1:24:50! Jag visste att jag sprang snabbare än i fjol, men inte hur mycket eftersom jag satte på klockan för tidigt.

Precis som i fjol åkte vi till Göteborg bara över dagen, Precis som i fjol var det varmt ute och precis som i fjol hade jag en bra löpardag. Men det visste jag inte förrän loppet var i gång.

Däremot minns jag 2016 års Göteborgvarv som mindre positivt. Jag fick en fasanfull kramp efter 10 km och funderade för första gången på att bryta ett lopp. Men det gjorde jag inte utan kämpade på. Då visste jag inte att det här hemska loppet skulle föra något positivt med sig. För i lördags tänkte jag många gånger tillbaka på den 20 maj 2016 och hur jag plågades på Hisingen. Den här gången hade jag inga problem, visst var det jobbigt och varmt, men inget mot att ha kramp.

Här, efter 19 km, var jag riktigt trött. Men då möts jag av mina vänner på ASICS Frontrunner, deras hejarop behövdes verkligen där. Då började jag även inse att det onde bli ett pers och jag lyckades till min glädje öka farten.

Jag lyckades inte riktigt hålla tempot 4:00 som planerat, det är bra att spara det till nästa år (-:

Glad i mål, även om jag inte visste min tid just då.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras