VikboVändan 2018

Förra lördagen gick den fjärde VikboVändan av stapeln. I år hade vi flera nyheter och jag tror att de alla gick hem hos deltagarna. Bl a startade vi en ny klass, duoklassen där två personer samsades om en cykel. Vi har fått flera förslag på att loppet skulle erbjuda kortare distanser men vi såg istället möjligheten att deltagarna tillsammans får avgöra hur mycket de ville springa i taget. Många delade upp sträckan exakt lika, andra var mer spontana.

Det andra nyheten var att vi år erbjöd ytterligare en gård på vägen, efter 10 km sprang eller cyklade deltagarna till Gisselö Gårdsbryggeri. Många pratade om ölen efteråt och mer än hälften av deltagarna ville ha en persbärs som medalj vid målgång. VikboVändans persbärs är enbart bryggd för vårt lopp så det känns jättekul.

Den tredje nyheten var att barnloppet gick i skogen istället, en ganska kuperad bana så barnen var riktigt trötta och glada i målgång. Som vanligt fick alla barnen medalj och glass från Sänkdalens gård. Det känns så bra att barnloppet är gratis tack vare att ICA Supermarket går in och betalar startavgiften.

Den fjärde nyheten var att RÅ (wellnox) sponsrade loppet med hela tre bag in boxar med blåbärsjuice. En för varje klass stod någonstans utmed banan. För löparklassen stod den efter 40 km men jag tror att Jesper som kom 2:a i loppet hade ganska kämpigt att springa de sista 5 km med 3 liter saft.

Den femte nyheten var att vi kontaktade två A-traktorförare som stod vid två ställen och spelade musik (som deltagarna hade möjlighet att önska i förväg).

Fridas och min bebis ( som vi kallar loppet) blir bättre för varje år. Vi har bestämt oss för att inte ha något intresse av att bli mycket större än vad vi är i dag. Vi vill hinna prata med deltagarna innan och efter loppet.

Ytterligare en nyhet (som vi egentligen ser som en bonus) var att våra duktiga ungdomar i bl a Kuddby IF registrerade tiden på samtliga deltagare, inte bara löpare som tidigare utlovats. Här kan du se alla resultaten.

Stort grattis till alla som deltog, vinnarna i år blev Anna Helgesson och David Kasselstrand.

Utan våra fantastiska samarbetspartners skulle aldrig VikboVändan kunna genomföras. Tack till våra huvudsponsor Kuddby power, ICA Supermarket Östra Husby, Visätter kalkongård, Vikbolands struts, Bråvalla gårdsmejeri, Sänkdalens gård, Gisselö Gårdsbryggeri, Rå (Wellnox), Apptek, Hageby gård, Östra Ny:s kyrka, Kuddby IF, Kättinge IF, Tåby HF, Tåby hembygdsförening, Jennifer Carlsson, A-traktor killarna, Ann-Marie Dolk, Örjan Björkdahl och Helen Filipsson samt Salming running för fina priser.

Här kommer ett urval av foton bl a tagna av Ann-Marie Dolk och Viktor Hildebrandt.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras