Test av trailskor, ASICS Gel Fujitrabuco 7

Inlägget görs i samarbete med Runningshop.se, 

Den senaste veckan har jag testat en av ASICS senaste trailskor, ASICS Gel Fujitrabuco 7  

Vädret har varit omväxlade, både torrt och fuktigt. Jag har sprungit obanat, på stig och på grusvägar för att testa skon på olika underlag.

Fujitrabuco 7 sitter som gjuten, utan att foten känns instängd, detta då både ovansidan har bra ventilation samt att fotbädden har mikrohål som bidrar till att transportera fukt från fötterna. Samtidigt är det övre lagret vattenavvisande vilket jag tycker är viktigt med trailskor.

Jag känner mig trygg när jag springer med ASICS Gel Fujitrabuco 7 då jag hade bra fäste i utförslöpning på fuktiga stenar. Anledningen till detta är att yttersulan har ett mönster som tar fäste i olika riktningar, så att du ska få optimalt grepp både uppför och utför. Skorna har en fiffig funktion så du kan gömma skosnörena och slipper oroa dig för att de ska fastna när du springer obanat.

Många gånger tycker jag att det känns obehagligt att springa på grus men sulan hindrar är rejäl och hindrar att stenar och ojämnheter känns in till foten.

Dämpningen är bra tack vare olika typiska teknologier som ASICS arbetat fram som Flyte Foam Lyte, en stötdämpande mellansula, SpEVA för extra stötdämpning vid lästen och gel under hälen. Skon passar även den som pronerar då det finns en support i sulan som kallas DuoMax,  den ger stabilitet och minskar risken att foten faller foten inte in för långt vid fotisättningen.

ASICS Gel Fujitrabuco 7 finns i tre olika färger, förutom den jag har i aprikos/turkos även i ljusblå och röd/svart 

Jag springer i ASICS 3.5 shorts som också kommer från Runningshop.se

De är vattenavvisande och torkar snabbt, perfekt när jag har tagit mig svalkande dopp under mina sommarturer alt svettiga intervallpass. De har en hög mudd och dragsko och i ficka med dragkedja. Det finns även en passande t-shirt till som kommer bättre till pass när det blir svalare löparväder.

Runningshop.se har inte bara ASICS skor, här kan du se sortimentet.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg