Redo för vinterlöpning med ASICS och Sportshop.com

Inlägget görs i samarbete med Sportshop.com, webshopen som har det mesta i sportväg

Mer än halva december har gått men knappast några vinter i Norrköping. I morse var det 7 grader så jag behövde inte ens ta på mig några vantar. Men det kommer bli ändring på det, det hoppas jag iaf!

Jag har blivit bättre på att klä mig rätt under vinterhalvåret, tidigare har jag ALLTID tagit på mig för mycket kläder för att jag inte gillar att frysa. Ibland brukar jag värma upp hemma innan jag sticker ut alternativt springa 10 minuter i cirklar runt hemmet för att sedan lämna en av tröjorna hemma.

När temperaturen är runt 7 grader som idag räcker det för mig med en tjockare löpartröja tex ASICS Lite-Show Winter HZ Top som jag har på den sista löparbilden nedan alt en tunn långärmad tröja, som den här ASICS Katakana LS Top och en vindjacka över som ASICS Silver Jacket. 

Är det runt nollan räcker ofta en tunn långärmad och en tjockare löpartröja. Är det blåsigt kan en tunn vindjacka vara bra att ha över, framförallt om tempot inte är så högt. Beroende på hur frusen man är om händer så kan man välja bland olika modeller på löparvantar.

Vid kallare temperaturer kan en ASICS Tube Neck vara skön för att hålla nacken och halsen varm. Då brukar jag ofta ha en merionullströja närmast kroppen och fodrade vintertights. Jag gillar även ett par varmare vinterstrumpor då jag lätt fryser om fötterna även om jag har varmare vinterskor som de nedan.

På bilden har jag på mig en smart ledlampeväst från BeeSeen Led Vest USB som du hittar här.Här är tips på tunnare tights, i modellen ASICS Lite-Show men med mycket reflexer. De finns även i 7/8 dels längd (vilket ofta är lagom långt för mig som har korta ben). Här kan du läsa mer om ASICS Lite-Show 7/8 på sportshop.com

På bilden har jag på mig en funktionell och snygg löpartröja, ASICS Lite-Show Winter HZ Top. Gillar att den har lysande röd färg, en halv dragkedja för extra ventilation och tumhål så jag kan hålla mig varm om handlederna.

Jag får ofta frågor om skor för vintern. Jag använder inte dubbar utan springer i ASICS AWL (all winter long). De har vattenavvisande material, mycket reflexer, bra grepp och en speciell snörning som funkar lättare med handskar på!

AWL skorna finns i olika modeller, Kayano, Cumulus och Gel-Pulse.

Inlägget görs i samarbete med Sportshop.com

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg