LöparLördagDeluxe nr 4

I lördags hade Oya Hanzén aka @runzpire och jag vårt fjärde LöparLördagDeluxe. Precis som i höstas höll vi till på Villa Fridhem, strax utanför Norrköping.

Vi startade dagen med en välkomstdrink från Bloomy Drinks och energi från Clif Bar.

Det första passet bestod av löpskolning och löpteknikstips. Vi testade olika övningar i mindre grupper i ca 1 timme. Jag fick många bra frågor vilket gjorde timmen lite bättre!

Sedan var det dags för det viktiga fikat. Greenmachine bjöd på rödbetsdrink och Maxim på goda proteinbars.

Efter fikapausen värmde vi upp ordentligt med både lugn jogg, rörlighet och parövningar. Vi körde både back- och korta/flacka intervaller och gick även igenom syfte och tekniktips. Vilka kämpar!

Efter lunchen hade vi tid för att njuta lite i solen och smälta maten. Många har efterfrågat mer luft i schemat så vi valde att förlänga lunchen något. Första aktiviteten efter lunchpausen var njutarlöpning.

Det gick att välja på att springa/promenera 3-6 km. Efter löpturen fick deltagarna sportdryck från Vitamin Well+

Därefter delade vi återigen in gruppen i två delar, den ena halvan körde en rölighetsworkshop med mig där vi gick igenom vanliga idrottsskador och vad vi kan göra för att minska risken för att drabbas av dem. Vi “scannade” igenom kroppen för att öka medvetandet om ev. svagheter/stelheter. Jag visade dem olika stretchövningar men även några fotstyrkeövningar. Under hela passet var andningen i fokus något som är lätt att glömmer bort (den optimala:-). Den andra halvan körde löpstyrka med Oya där även deltagarna kunde tävla om ett Flipbelt.

Efter fika nr 3 (som bestod av proteinbars från Barebells och dryck från Bloomy Drinks) bytte deltagarna aktivitet.

Vi avslutade med att avslöja ytterligare två vinnare, en av dem vann en övernattning på Villa Fridhem och den andra två träningsredskap från Abilica. Bl a Powerbands som vi använde under löpstyrkan.

Andra sponsorer under dagen var:

Magasin Spring, 

SmellWell

Gococo

Brödernas kafe

Pierre Robert Sport (som även sponsrade med ett underklädsset till ytterligare en vinnare)

Icaniwill

Rosenserien

Helhethälsa

Hälsa & Fitness

En så underbar dag det blev med 17 grader och sol! riktigt härligt gäng som delade med sig av sin löparglädje och energi.

I höst kör vi en ny omgång!

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras