LöparLördagDeluxe 17 maj 2021 på Villa Fridhem

Förra lördagen hade jag och Oya 5 års jubileum av LöparLördagDeluxe!

Vi hade verkligen tur med vädret och jag tror ingen var besviken över att hela dagen var utomhus.

Det var 10:e gången vi körde eventet och för att göra det extra festligt hade vi tagit in Frida Södermark som gästföreläsare.

Nytt för den här gången var också att vi hade utställare på plats, Suunto hade en workshop i pulsklockor och hur man kan ta hjälp av en klocka för att utvecklas i sin löpträning. Holistic var på plats under lunchen och delade ut goodiebag och provsmak och då hade även deltagarna möjlighet att prova skor och löparvästar från Salomon. En annan nyhet för den här gången var att Malins fotvård pratade löparfötter i eftermiddagspausen.

Vi startade eventet med löpteknik, löpskolning i två grupper. Jag ansvarade för den avancerade gruppen som fick tips på spänstövningar och hur de kan bli snabbare på kort och långsikt.

Efter fikat var det dags för gemensam uppvärmning med tävlingsmoment hitta bag-in boxen och dynamisk rörlighet följt av olika typer av intervaller samt workshop uppdelat i mindre grupper.

Under eftermiddagen varvades rörlighet med olika föreläsningar. Som vanligt sprang vi Rosa Rundan (här gällde det att pricka sin tid för att vinna ett fint pris). ville man ha en riktig utmaning kunde man bära upp flaket med energidryck uppför den långa backen i slutet (och då behålla den).

Vi avslutade träningsfesten med ett gemensamt löpstyrkepass där deltagarna fick behålla sin träningsutrustning och förhoppningsvis få inspiration från passet hur de sedan kan träna vidare hemma.

Vi avslutade med ett prisregn och utdelning av välfylld goodiebag.

I oktober kör vi ett nytt LöparLördagDeluxe på Villa Fridhem.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Elminas löparblogg