Nu är det bara löpning som gäller

Just hemkommen efter en fjällvecka med mycket snö och mer skidåkning än löpning. De löppass jag gjort har verkligen ”sugit musten ur mig” och jag har känt mig tröttare efter 60 min löpning i Vemdalen än 2,5 timmars löpning på jämn asfalt i Norrköping. På väg hem från Vemdalsskalet stannade vi i Örebro för Startmilen, ett platt asfaltslopp som jag sprungit 2 gånger tidigare. Båda gångerna har jag haft liknande förutsättningar, en längre sjukdomsvinter bakom mig. Jag visste att efter en vecka i fjällen skulle jag i vilket fall som helst känna mig snabb i jämförelse.

Vi kom fram i god tid (90 min innan start) och jag åt en halv pizza. Kanske inte det smartaste men jag var så hungrig så jag hade lätt kunnat äta det dubbla. Efter 5,5 timmars bilresa var jag stel så jag körde en hel del dynamisk rörlighet i friidrottshallen som är ”tävlingscentrat”. Perfekt att kunna värma upp inne eftersom jag bestämt att springa i shorts och T-shirt. När det är 10 grader varmt ute är det shortsväder (en hel del löpare menar att det är shortsväder innan dess men jag mesar lite). När starten gick kände jag ganska direkt att det var lätt att springa med mina lätta skor Tartherzeal 6. Har aldrig haft så lätta skor innan, älskar dem.

Vid 4 km började loppet bli tufft, då kom motvinden och jag hade ingen stor rygg framför mig. Jag fick sänka farten och det tog ett tag innan jag fick upp tempot igen. Varv nr 2 gick lite långsammare men aldrig så att jag tvivlade på att jag inte skulle klara att springa under 40 min. Klockan stannade på 39:35 (förra året sprang jag på 39:21) men då blåste det inte lika mycket. Jag var jättenöjd med loppet och då syftar jag främst på att känslan var bra. Självklart var det jobbigt men inte så att jag behövde kämpa för varje steg som det var för två veckor sedan i Stockholm då jag sprang Premiärmilen.

Nu börjar löparsäsongen på riktigt, inte bara för att tävlingarna ökar i antal utan även för att jag kommer att hålla i två olika löpgrupper. På tisdagar inför Vårruset (kl 19:00 i Ljuraparken är det första av sex pass) och på torsdagsmorgnar kl 06:30 utanför World Class Pronova (träningspassen är öppna för alla, maila [email protected] för mer info). På onsdag springer jag DM 5000 meter på bana, ett riktigt ångestpass, men av någon anledning bara måste jag utsätta mig för det. Det låter knäppt men det är något speciellt med tävlingar, jag kan inte hålla mig ifrån dem…

På lördag anordnar jag tillsammans med Oya LöparLördagDeluxe. Eventet är fullbokat sedan en tid tillbaka och vi är så taggade! Att få umgås med löpare en hel dag ger så mycket positiv energi.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras