LöparLördagDeluxe okt 2019

Igår arrangerade Oya och jag LöparLördagDeluxe för 7:e gången. Precis som de senaste gångerna har vi hållit till på Villa Fridhem, strax utanför Norrköping. Villa Fridhem är en vacker herrgård med utsikt över Bråviken. Här känner vi oss proffsigt omhändertagna.

Ett perfekt ställe att ha ett löparevent på!Vi välkomnade gästerna (flera hade åkt långväga, från Stenungsund, Filipstad, Göteborg, Gnesta, Jönköping mm) med välkomstshot från Rå juice/Wellnox. Därefter presenterade vi oss och dagen innan vi stack ut på det första passet.Under uppvärmningen fick deltagarna leta efter 2 pannlampor från Silva. De som först hittade dem, fick dem. Sedan körde den ena gruppen löpteknik/löpskolning med Oya och den andra gruppen med mig. Vi hade delat in deltagarna utefter erfarenhet. Många har koll på grundläggande löpteknik så därför vill vi ge de mer avancerade ett annat upplägg. Vi fokuserade mycket på hur man med löpskolning kan få en skonsammare fotisättning. Många tar för stora steg och gynnas av att korta steglängden då det blir mindre belastning på lederna och löpningen blir energisnålare. Jag hann även ge några personliga tips innan det var dags för fika från Barebells och rödbetsshots från Rå för de som ville testa att dricka nitrat innan intervallerna.     Efter en längre uppvärmning som både innehåll lugn löpning, dynamisk rörlighet och ett gäng parövningar så sprang hälften flacka och korta intervaller med mig och resten backintervaller med Oya (vi bytte efter halva tiden). Innan vi sprang de flacka intervallerna delade jag med mig av tips på hur man kan bli lite snabbare och passande löpskolningsövningar för att få ett mer explosivt löpsteg.Solen visade sig! Det är alltid kul att se hur deltagarna ger allt. Sedan var det dags för en fräsch och nyttig buffélunch.Medan deltagarna smälte maten och njöt av gott kaffe höll jag i en kostföreläsning. Det blev främst fokus på löpning och prestation och varför kolhydraterna fyller en viktig funktion. Vi avslutade med en Kahoot (frågesport) och två vann träningsdagböcker från Smartplanering.Nästa punkt var Rosa Rundan, deltagarna fick antingen springa ett eller två varv (2,7 km) eller gå sträckan.  Efteråt väntade dryck från Vitamin Well.Hälften av deltagarna körde sedan löpstyrka med Oya. Passet avslutades med en tävling där en vann ett Flipbelt.  Den andra halvan körde en rörlighetsworkshop med mig, vi fokuserade på de områdena som jag anser vara extra viktiga för löpare. Rörlighet/styrka i fötter och vader då en normalrörlighet och styrka i dessa områden bidrar till att minska risken för hälsporre/hälseneinflammation. Det andra området vi la extra uppmärksamhet på var rörlighet i bröstryggen och höftböjare för om man är stel/kort i där kan hållningen påverkas och därmed påverka löptekniken. Ett sista område var sätet och det iliotibiala bandet, en normal rörlighet minskar risken för löparknä och det är inte alltid lätt att hitta bra stretchövningar som verkligen tar. Jag visade 3 olika.

Sist men inte minst pratade vi om andning och hur vi kan komma ner i varv med hjälp av bukandning. Alla deltagarna fick en mobilityboll från Decathlon och under passet visade jag olika övningar med den. Bollen används för att öka cirkulationen och komma åt stram fascia. Det var lite smärtsamt och många trodde nog att den här workshopen bara skulle vara ”skön”.

Även här hade vi en tävling, den som visade flest miner under övningen fick ett miniband från Abilica.

Vi hann även med att köra 4 solhälsingar med olika ”twistar”, dessa får deltagarna en film på. Innan vi bytte grupp dukades det upp en mättande macka och kaffe.

I slutet av dagen höll Oya i två föreläsningar, hållbar löpning och löpning året om. Många kloka tankar om att vi måste prioritera oss själva mer och ta ansvar för att ge oss förutsättningar att må bra. Allt träning räknas men du måste också våga vila. Inspirerade att lyssna på Oyas perspektiv.Vi avslutade dagen med att kora eventets peppare/glädjespridare. Den personen fick hörlurarna Vista från Jaybird. Ytterligare en deltagare kommer att få lurar som tack för att man svarar på vår utvärdering som skickas ut. Inte nog med det, Villa Fridhem gav bort tre fina priser, två st fanns i goodiebagsen (afternoon tea för två samt julbord för två) och en kommer att få det finaste priset som är en Lyxweekend. På en vecka har deltagarna på sig att lägga upp en bild på Instagram med #LöparLördagDeluxe.Alla deltagarna fick välfyllda goodiebags med sig hem. Bäst var trailskorna från Salomon.       Tack till LDB för duchcreme, bodylotion och deo, Perspirex för antiperspirant, Barebells för bars, Magasin Spring, Rosenserien, Smartplanering, ICIW, Åsas Yoga, Coldzyme, Brödernas kafe, Helhetshälsa för havreprotein och Magnesium, Gococo, Rå juice/wellnox, Decathlon för mobilityboll.Under eventet hyllade vi även en deltagare som varit på alla Löparlördagdeluxe. Hon fick en extra present av oss, en snygg löparjacke från Kalenji/Decathlon.se samt ett mobilskal från Zagg.se.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras