Löpningen på Mallorca

Äntligen en hel vecka med nästan bara familje- och träningstid! Min vår har minst sagt varit hektisk, jag har jobbat ca 150 % (både heltidsjobb som lärare och mitt företag med PT-kunder, löpcoaching, dietistuppdrag och föreläsningar). Men nu har det lugnat ner sig och till hösten ska jag gå ner i tjänst. Återhämtning är viktig.

På Mallorca hade vi utmärkt träningsväder. 15-20 grader, ibland mulet, ibland regn men även sol som du ser på bilderna. Vi bodde på Sunwing Alcudia, vi (eller snarare jag) valde delvis det hotellet då det finns gruppträningspass. Jag gillar att gå på pass men det är inget jag hinner med så ofta i vanliga fall.

Den här veckan hade jag hela 9 löppass på schemat (hann inte med alla, fast att det var semester) 3 styrkepass och ett yogapass på programmet. Kanske den tuffaste veckan jag haft, men jag litar på min tränare och försöker att köra enligt hans rekommendation.

Sist vi var i Alcudia minns jag den blå strandpromenaden (som jag springer på nedan) som mycket längre, den här gången insåg jag att den inte var mer än 2-3 km. Då hinner man springa den ett par gånger. Vi brukar springa runt en konstgjord (?) sjö (920 m är sträckan runt) perfekt intervallsträcka då det är alldeles platt och ganska folktomt (vilket inte den blå strandpromenaden är)

Morgonpassen var kyliga, runt 11 grader. Många sprang betydligt mer påpälsade än jag.En annan sjö, alldeles nära stranden.

Bästa passet var uppför ett berg i närheten, det tog 50 min att springa (och gå) de 7,7 km och ca 300 höjdmetrarna uppför. Så värt den vackra utsikten.Fick ihop nästan 9 härliga mil på Mallis, ett yogapass och 4 gruppträningspass. Nu väntar ytterligare en tuff vecka (inkl Vårruset och Göteborgsvarvet) innan jag trappar ner inför ASICS Stockholm Marathon.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras