Tips på löpstyrka

Jag får ofta frågor om löpstyrka så här kommer ett av mina favoritpass som bara tar 30 minuter. En del av övningarna utmanar även din rörlighet och balans. För att göra passet tuffare kan du hoppa i de övningar det är möjligt.

För mig är bra löpstyrka enbensövningar, det tar lite längre tid men å andra sidan behöver du inte vila lika länge utan kan gå på nästa ben på en gång. De flesta av dessa övningar går utmärkt att göra jobbigare, jag beskriver dem lite mer utförligt under bilderna. Jag körde varje övning i ca 8 repetitioner, ställde timern på 30 minuter och hann ca 2 set av varje övning.

IMG_6125Step up, varannat ben. Håll i en vikt (gärna med uppsträckta armar för att aktivera magen) eller hoppa upp för att göra övningen tuffare.

IMG_6135Finnen, spänn rumpan och luta dig framåt så långt det går. Det ska kännas i baksida lår. Bäst är om någon håller i dina anklar eller om du kan klämma fast fötterna under t ex en tv-bänk.IMG_6126Enbensknäböj, även här kan man köra övningen med hopp eller vikt.IMG_6127Draken, jag kör den alltid på tå i stående läge för att utmana balansen. På bilden överdriver jag vinkeln på tårna, om tårna pekar ned eller lätt inåt är det lättare att höften pekar ned. Håll i en vikt så blir draken riktigt jobbig.

IMG_6129Enbenshöftlyft. Studsa på tårna så blir den hur jobbig som helst.IMG_6130Stjärnan, utmana balansen genom att stå på tå eller blunda.IMG_6131Hukgång, övningen är tuff som den är… Gå 10 steg fram och 10 steg bak.IMG_6132Nigutfall, alternera mellan sidorna. Håll i en vikt så blir övningen ännu jobbigare.IMG_6133Planka med kick, pulsera i det övre läget och byt ben med minsta möjliga rörelse i bålen.

IMG_6134Armhävningar med sätesstretch, ta varannat ben, gör en amhävning samtidigt som du stretchar ut sätet. Gå tillbaka till plankposition mellan varje repetition.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras